Wat hebben we bereikt in de afgelopen 4 jaar?

Door Ellen Snethlage op 11 maart 2022

Wat heeft de PvdA Midden-Delfland voor de inwoners bereikt in de afgelopen 4 jaar?

Als kleinste partij in de gemeenteraad zaten we in de oppositie en konden niet direct meebesturen of vooraf bepalen wat er zou gebeuren. Maar dat betekent niet dat we niets bereikt hebben. In dit artikel willen we u daar wat van meegeven. Niet om ons op de borst te kloppen, maar om te laten zien dat creatief (mee)denken loont.

Wonen

Voor de PvdA is het belangrijk dat iedereen kan wonen in Midden-Delfland. Dat betekent dat we vooral oog voor starters en senioren hadden. We hebben het vooral gehad over sociale woningbouw, startersleningen, erfpacht, kleinere appartementen en levensloopbestendig bouwen. Aan de zuidrand van Schipluiden komen, dankzij ons idee, meer, goedkopere appartementen in hetzelfde gebouw.
Vrijwilligers PvdA Midden-Delfland

Groen en duurzaam

Veel inwoners willen graag zelf zorgen voor het openbare groen in hun buurt. Minstens 1 keer per jaar vroegen we dan ook aandacht voor minder stenen in de tuinen en overleg over de planten in het openbaar groen.

Dorpshuis/ontmoetingsplek

Al jaren streven we ernaar dat De Hoornbloem beter gebruikt gaat worden. Nu komen er eindelijk plannen. Helaas is de ontmoetingsplek en de sport nog niet goed geregeld. Maar we blijven eraan werken. Wel wordt er bij dit plan al gedacht aan senioren die dichter bij huis nodig hebben.

Veiligheid

Ondanks dat onze kernen een 30 km per uur zone zijn is de veiligheid van het langzame verkeer niet goed op orde. Met het vele recreatieverkeer, ingewikkelde kruispunten en verschillende snelheden van de fietsers moeten ook de fietsroutes veiliger worden. Het college gaat de onveilige kruispunten nu mede dankzij ons meenemen in de plannen. In de Dijkshoornseweg zijn er nu eindelijk drempels en een wegversmalling.

Inclusief

Omdat iedereen welkom is in Midden-Delfland hebben wij geijverd voor meer informatie vanuit de gemeente naar verenigingen en scholen over LHBTI. Ook hebben we er mede voor gezorgd dat nu jaarlijks de regenboogvlag bij het gemeentehuis hangt. Daarnaast is door ons veel aandacht besteed aan toegankelijkheid voor gehandicapte bezoekers.

Met uw hulp gaan we ook komende periode verder om Midden-Delfland vitaal en mooi te houden!

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage was de fractievoorzitter van PvdA Midden-Delfland. Zij woont met haar gezin in Den Hoorn. Met haar analytische kracht, verbindend vermogen, goede contacten met inwoners en haar humor draagt Ellen bij aan een sterke PvdA-fractie. Sinds de gemeenteraadsleden van 2022 is Ellen geen fractievoorzitter meer, omdat de PvdA niet meer vertegenwoordigd is in de

Meer over Ellen Snethlage