Verschraling!

Door Ellen Snethlage op 27 februari 2022

Welzijn van de burgers, stimuleren van zelfredzaamheid en participeren in de samenleving. Voor heel veel gemeenten de belangrijkste ingrediënten in het sociaal domein. Geconcludeerd mag worden dat dit niet geldt voor het huidige college van Midden-Delfland.  Een treurige conclusie, maar helaas de werkelijkheid.
Want dit college heeft “in haar wijsheid” besloten dat er bezuinigd moet worden op Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) en de Bibliotheek. Handtekeningenacties vanuit de bevolking ten spijt. Helaas het mocht niet baten, bezuinigd werd er.

Ook besloot men zonder meer dat de plannen uit Maasland (2015), met een breed draagvlak in de samenleving, om van het oude gemeentehuis een buurt –en cultureel centrum te maken, niet relevant waren.  Het gemeentehuis werd verkocht!

De Maaslanders moeten nu voor de bibliotheek uitwijken naar een andere gemeente. Er is nu geen plek voor ontmoeting, geen plek om te genieten van cultuur, geen informatiepunt digitale overheid, geen uitleen van boeken, geen computerlessen.

Zou het college na 2 jaar corona met spijt constateren dat we deze voorzieningen zo hard nodig hebben en hadden? Zou het college nu haar eerdere besluiten betreuren?
Want juist deze organisaties hadden zoveel kunnen betekenen, zeker nu we geconfronteerd worden met achterstanden in het onderwijs, grotere ongelijkheid,  eenzaamheid en verdriet.

SCHANDE!

De PvdA vindt het zorgelijk, dat het welzijn van ons, burgers van  Midden-Delfland, niet de aandacht krijgt die het verdient. De PvdA Midden-Delfland blijft zich hard maken voor een goed voorzieningenniveau in alle dorpen van Midden-Delfland en zal zich blijven inzetten om het huidige niveau te verhogen om zo ook iedereen in elk dorp dezelfde kansen te geven. Welzijn en welbevinden, daar gaan we voor!

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage was de fractievoorzitter van PvdA Midden-Delfland. Zij woont met haar gezin in Den Hoorn. Met haar analytische kracht, verbindend vermogen, goede contacten met inwoners en haar humor draagt Ellen bij aan een sterke PvdA-fractie. Sinds de gemeenteraadsleden van 2022 is Ellen geen fractievoorzitter meer, omdat de PvdA niet meer vertegenwoordigd is in de

Meer over Ellen Snethlage