Zeker zijn van…
iemand die naar je omkijkt

Door Corine Steenks op 25 mei 2020

Zeker zijn van iemand die naar je omkijkt. Vooral in ‘coronatijd’, een tijd waarvan niemand weet hoelang het gaat duren. De kans is groot dat we er dit jaar niet vanaf komen en dat de gevolgen nog heel lang merkbaar zijn. Een tijd waarin veel mensen onzeker, eenzaam en soms ook depressief zijn. Een tijd waarin er ook meer vraag is naar praktische hulp voor mensen die zorgafhankelijk zijn.

Afgelopen maanden is één ding duidelijk geworden: Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) staat ook nu klaar voor de inwoners van Midden-Delfland met meer inzet en meer vastberadenheid dan ooit. Boodschappen, belmaatje, bemoedigende woorden, een voedselbank actie met hulp van meerdere fracties, laptops regelen voor mbo studenten, mensen de weg wijzen naar zorg. Wat de vraag ook is, SWMD biedt zelf hulp, of verwijst door naar mensen of een instantie die kan helpen. Dit is door SWMD ontzettend goed opgepakt: iets om trots op te zijn!

SWMD in corona-tijd
De PvdA Midden-Delfland bespreekt 26 mei 2020 in een opiniërende raadsvergadering de bezuinigingen op onder andere SWMD met de andere fracties. SWMD heeft zelf gekeken waar er nog ruimte is om te bezuinigingen. In een tijd van grote tekorten kunnen ook zij er niet omheen en de punten waarop zij zelf vinden dat er nog bezuinigd kan worden ondersteunen wij. Soms is er echter sprake van voortschrijdend inzicht waardoor bezuinigingen redelijkerwijs niet meer verwacht kunnen worden. Omdat er onverwachtse kosten bijkomen doordat bijvoorbeeld de vraag naar ondersteuning is toegenomen. De impact van het coronavirus op de (kwetsbare) inwoners van Midden-Delfland en op mantelzorgers is groot. Ondersteuning op het niveau waarop dit nu gegeven wordt zal voorlopig nog nodig zijn. Om dit vol te kunnen houden vindt de PvdA dat de bezuiniging op de subsidie herzien moet worden. Zorgen voor continuïteit in de ondersteuning aan de inwoners van Midden-Delfland die het meest kwetsbaar zijn, dat is waar wij voor staan.

SWMD coronamaatregelen

Corine Steenks

Corine Steenks

Corine Steenks was commissielid voor PvdA Midden-Delfland en ondersteunt nu de factie vanuit de achtergrond. Ze woont met haar partner in Schipluiden. Corine is ervaringsdeskundige op het terrein van veiligheid, zorg en wonen.

Meer over Corine Steenks