Stellingen De Schakel Midden-Delfland

Door Ellen Snethlage op 20 februari 2022

De Schakel Midden-Delfland plaatst stellingenDe Schakel Midden-Delfland plaatst in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 stellingen, waar alle partijen op mogen reageren. Dit bericht verzamelt de reacties van PvdA Midden-Delfland per stelling.

Midden-Delfland moet vooral betaalbare woningen bouwen voor de eigen bewoners

Sociale huurwoningen in Den Hoorn
Ja. De gemiddelde huizenprijs in Midden-Delfland is te hoog. Er zijn meer betaalbare (levensloopbestendige)  woningen voor starters en senioren nodig. Als het aan de PvdA ligt worden bij alle bouwprojecten vooraf afspraken gemaakt met de ontwikkelaar hoe er zoveel mogelijk woningen voor inwoners van Midden-Delfland beschikbaar zijn. Dit is noodzakelijk om de doorstroming van senioren uit eengezinswoningen te bespoedigen en starters een kans krijgen om in Midden-Delfland te blijven.
In Midden-Delfland moet je als starter of heel veel geluk of heel veel geld hebben om een woning te vinden. Ben je op zoek naar een huurwoning dan is het veelal 7 jaar wachten voordat je in aanmerking komt. Het aantal betaalbare woningen is te klein. Wij willen dat onze (klein)kinderen en onze (groot)ouders in ons mooie Midden-Delfland kunnen blijven wonen.

Het bijzonder provinciaal landschap is cruciaal voor het bestaansrecht van Midden-Delfland, maar staat tegelijk nieuwe ontwikkelingen in de weg

Schipluiden TrekvaartJa, en dat is precies de bedoeling!

Het is juist de bedoeling van het Bijzonder Provinciaal Landschap dat het bepaalde nieuwe ontwikkelingen in de weg staat: dat maakt het cruciaal voor het open en groen houden van het Midden-Delflandse veen-weide gebied. Boeren hebben in het behoud van het landschap een sleutelrol en passende nevenactiviteiten zijn cruciaal voor hun voortbestaan.

De vraag is wat er wel en wat er niet gewenst is in het gebied. Momenteel worden bepaalde activiteiten die “gebiedseigen” zijn, zoals moestuinen en boomgaarden, niet toegestaan door gemeentelijke regelgeving. Dat moet zo snel mogelijk veranderen. De PvdA vindt dat elk plan gewogen moet worden en niet door slechte regels direct afgewezen worden.

De vraag die we ons moeten stellen is: “Wat draagt het bij voor het behoud van ons landschap” en “Wat zouden de kosten kunnen zijn voor het landschap”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeersoverlast en grote parkeerterreinen.

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage was de fractievoorzitter van PvdA Midden-Delfland. Zij woont met haar gezin in Den Hoorn. Met haar analytische kracht, verbindend vermogen, goede contacten met inwoners en haar humor draagt Ellen bij aan een sterke PvdA-fractie. Sinds de gemeenteraadsleden van 2022 is Ellen geen fractievoorzitter meer, omdat de PvdA niet meer vertegenwoordigd is in de

Meer over Ellen Snethlage