Midden-Delfland stuurloos in dichte mist

Door Elly de Jong op 9 juni 2022

Op 25 juni a.s. mogen we afscheid nemen van onze huidige burgemeester Arnoud Rodenburg. Het vormen van een nieuwe coalitie is nog ver te zoeken. Op het gemeentehuis lijken inmiddels meer ambtenaren te vertrekken dan wenselijk.

De ervaring leert ons inmiddels, dat vragen aan de gemeente vaak niet meer beantwoord kunnen worden, omdat degene die je zoekt er niet meer werkt, dat er nog geen nieuwe contactpersoon is en het werk verdeeld wordt.

We nemen 25 juni dus afscheid van de burgemeester. En dan, hoe gaat het verder? Wie wordt zijn opvolger? Wie is er locoburgemeester? Komt er nog wel een andere burgemeester, of zet de provincie direct in op herindeling? Zijn we een zinkend schip?

De uitstraling van een sterk bestuur en een  sterke gemeenteraad liet de afgelopen periode te wensen over; ook financieel blinken we niet uit. Concluderen we daarbij dat het landschap niet meer beschermd hoeft te worden nu het een bijzonder provinciaal landschap is, dan kunnen we ons terecht afvragen, blijft Midden-Delfland nog een zelfstandige gemeente?

Schip in de mistSchep helderheid, want deze mist maakt de weg vrij voor speculaties als hiervoor genoemd. De PvdA is van mening dat we als inwoners recht hebben om te weten wat onze (nabije) toekomst is. We voelen ons verbonden met Midden-Delfland, met de cultuur, met de mensen en met de omgeving.

Stop met verstoppertje spelen, stop met deze vaagheden en laat zien dat we een gemeente zijn die zelfstandig de toekomst tegemoet kan treden!

Fracties, het wordt tijd om op te treden als een sterke gemeenteraad! Geef ons als inwoners de zekerheid dat de gemeente in veilige handen is. Bescherm je gebied, sta voor de waarden en normen, en vooral, communiceer… We hebben er recht op te weten hoe het verder gaat en wie er de kar gaat trekken. Weet de provincie dat nog niet, spreek ze er dan op aan…

Midden-Delfland is het waard om weer veilig aan land te komen!

Elly de Jong

Elly de Jong

Elly de Jong-Hogendoorn uit Den Hoorn heeft van 2010 tot 2018 op een bekwame wijze de PvdA-fractie geleid en gezag opgebouwd, binnen en buiten de raad. Ook daarvoor was zij als raadslid actief in de gemeenteraad van gemeenten Midden-Delfland en Schipluiden. Tegenwoordig is ze bestuurslid bij onze lokale energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland. Daarnaast adviseert ze regelmatig

Meer over Elly de Jong