Steggelen over woningbouw

Door Ben de Vries op 12 februari 2022

Zevenhonderd woningen gaan we bouwen. Althans dat beweerde wethouder Renzen van de VVD enige tijd geleden. En dat naar aanleiding van een artikel in de krant van een ongeruste jonge man uit Den Hoorn, die onderhand ook wel eens op zichzelf wilde gaan wonen.

Niets is minder waar. Inmiddels zijn we zover dat de gemeente Midden-Delfland als enige in regioverband weigert het tussenakkoord  “Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030” te ondertekenen.

Na drie jaar steggelen concludeerden de deelnemende gemeenten dat er de komende jaren 79000 woningen gebouwd moeten worden. Midden-Delfland zal een extra bijdrage moeten leveren, vooral in de sociale huur- en koopsector.  Alleen weigert Midden-Delfland het akkoord te ondertekenen.

Namens wie maakt het college van Midden-Delfland nu eigenlijk  deel uit van de bestuurlijke regio? De kiezer toch zeker!

En wie bepaalt er nu eigenlijk of men in de eigen gemeente wil blijven wonen? De kiezer toch zeker!

De komende tien jaar moeten er een miljoen woningen gebouwd worden. Het college van Midden-Delfland acht het niet realistisch, niet vanuit regionaal landschappelijk belang en niet vanuit de lokale woningmarkt.

Hoe durf je het op te schrijven. De provincie heeft al aangegeven andere instrumenten in te zetten om de gestelde doelen te halen.

Je mag hopen, dat de kiezer in maart laat weten, dat ze de houding van dit college verwerpen en inzetten op het recht op WONEN!

Ben de Vries
November 2021

Ben de Vries

Ben de Vries

Sinds 1972 woon ik in Schipluiden en ben zo’n 9 jaar raadslid geweest voor het PAK, totdat we fuseerden; daarna toen de fractie de Jong overging in fractie PvdA ben ik nog een paar jaar commissielid geweest; op afstand volg ik de politiek nog en ondersteun ad hoc de fractie; wonen heeft mijn speciale aandacht

Meer over Ben de Vries