Reacties: bredere opzet vervanging Hoornbloem

Door Elly de Jong op 14 februari 2022

Op 20 januari plaatste de PvdA in De Schakel Midden-Delfland een column over een bredere opzet voor de vervanging van de Hoornbloem. In deze column heeft de PvdA gepleit voor een zodanige opzet dat dit unieke plekje in Den Hoorn het hart van het dorp kan worden. Voor de mensen in Den Hoorn die rondom het plein wonen, hebben we hier met een flyer aandacht voor gevraagd. Zowel mondeling als schriftelijk hebben we interessante reacties mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor!

paerkeren achter De Hoornbloem in Den HoornIn de reacties wordt vooral aandacht gevraagd voor de bouwhoogte van het nieuwe gebouw. Ook wordt terecht aandacht gevraagd voor parkeerplaatsen achter het gebouw. Door het niet hebben van toezicht aldaar, is een dergelijke plaats gevoelig voor vandalisme en nodigt dus niet uit om daar ’s avonds je auto te parkeren. Het kan toch niet zo zijn dat het Koningin Julianaplein hierdoor zelf zijn sociale functie gaat verliezen omdat iedereen daar zijn auto parkeert! Het plein vol met geparkeerde auto’s is nooit de bedoeling geweest.

Ook van plaatselijke sportverenigingen is zijn er reacties ontvangen. Zij zien heel graag een sportzaal met bijbehorende horeca.  De sportzaal in Het Lint voldoet hier op geen enkele manier aan.

Fietsen in plaats van het terras van De Hoornbloem in Den HoornVerder is er geconstateerd dat het totale gebouw er gedateerd uitziet. Het is zonde, zo werd opgemerkt dat aan de voorkant fietsen staan geparkeerd in plaats van een horecaterras, zoals ooit het plan was. Een leuke, simpele eetlocatie, laagdrempelig, met vooral een terras aan de voorkant zou geweldig zijn, en zoals iemand opmerkte: tover het om tot “Het Huis van Den Hoorn”…

Een centrale locatie waar het leuk is om te komen, met een gezellig terras, met zicht op een prachtig plein met spelende kinderen, een jeu de boules baan en een verbinding naar de rest van het dorp, met er boven levensbestendige woningen.

Reacties van Elly en Els voor De Hoornbloem in Den HoornEen illusie? Nee, het kan! Met een creatieve en doelmatige kijk op dit deel van Den Hoorn is er echt iets van te maken.
We nodigen de beleidsmakers graag uit om hier met ons over van gedachten te wisselen.

Elly de Jong
februari 2022

Elly de Jong

Elly de Jong

Elly de Jong-Hogendoorn uit Den Hoorn heeft van 2010 tot 2018 op een bekwame wijze de PvdA-fractie geleid en gezag opgebouwd, binnen en buiten de raad. Ook daarvoor was zij als raadslid actief in de gemeenteraad van gemeenten Midden-Delfland en Schipluiden. Tegenwoordig is ze bestuurslid bij onze lokale energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland. Daarnaast adviseert ze regelmatig

Meer over Elly de Jong