Door Ellen Snethlage op 5 april 2020

In memoriam: Hans Horlings

Hans Horlings

Met ongeloof  heb ik kennis genomen van het overlijden van Hans Horlings, wethouder in Midden-Delfland. Natuurlijk gaat de eerste gedachte uit naar zijn vrouw, dochter en andere naasten. De schok, de klap en het niet meer zijn, moeten daar ontzettend hard zijn aangekomen. Wat een intens verdriet.

Ook ik kan het nog steeds niet bevatten, dat zo’n energieke man er plotseling niet meer is. In al die jaren dat ik hem als raadslid heb meegemaakt, was hij zelden ziek. Hij was altijd druk in de weer voor Midden-Delfland. Zijn werkdag begon pas later op de dag, zodat hij in de gelegenheid was om eerst zijn dochter naar school te brengen.

Hans was een bevlogen man, die al zijn energie stak in het reilen en zeilen van Midden-Delfland. Je kan zeggen dat Midden-Delfland hem in het bloed zat. Als tijdens de vergadering iets niet helemaal duidelijk was, dan was Hans altijd bereid het na de vergadering nog even toe te lichten.

Ik zat samen met Hans bij vergaderingen van de Metropoolregio (MRDH). Ook daar werd zijn enthousiasme en kundigheid opgemerkt en zeer gewaardeerd.

Wij, fractie PvdA Midden-Delfland, gaan Hans heel erg missen. De gemeente Midden-Delfland gaat hem erg missen.

Hans zal in onze gedachten blijven als enthousiast en kundig bestuurder, maar vooral als de mens

die hij was.

– Ellen Snethlage

Rouwadvertentie Hans Horlings

 

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

Ellen Snethlage was de fractievoorzitter van PvdA Midden-Delfland. Zij woont met haar gezin in Den Hoorn. Met haar analytische kracht, verbindend vermogen, goede contacten met inwoners en haar humor draagt Ellen bij aan een sterke PvdA-fractie. Sinds de gemeenteraadsleden van 2022 is Ellen geen fractievoorzitter meer, omdat de PvdA niet meer vertegenwoordigd is in de

Meer over Ellen Snethlage